Kakaós kalács

KAKAÓS KALÁCS

Nagyon szeretetem a húsvétot és már nagyon régen csak nyálcsorgatva néztem, hogy a család jóízűen falatozza a friss, puha, illatos foszlós kalácsot. Sokat gondolkoztam hogyan tudnám a legjobban előhívni az ízét a Bake-Free lisztekből és arra a következtetésre jutottam, hogy az élesztő aromáját semmivel sem tudom pótolni. Elkezdtem hát kísérletezni és sok-sok próbálkozás után végre megszületett egy az eredetihez igencsak hasonló kalácska. Innentől kezdve csak a fantázia szabhat határt. Ezen felbuzdulva alkottam meg a következő kakaós fonott kalács receptjét. (Igen, jól látjátok, hogy hagyományos cukrot is használtam hozzá, de nem kell aggódni, mert azt az élesztő „megeszi”).

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:
A töltelékhez:
  • 20 g Eden Premium bio kakaópor
  • 7 g vanília aroma
  • 17 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 30 g víz
A kenéshez:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és 50 fokos sütőben letakarva kelesszük 60 percig, majd osszuk 2 egyforma részre és nyújtsunk belőlük téglalapot (nekem 34x20 cm-esek lettek). Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és kenjük meg mindkettőt vele. Tekerjük fel a tésztákat és négyes fonással fonjuk össze, a végeit pedig nagyjából kulcsoljuk alá. A baracklekvárt keverjük el a vízzel és kenjük meg a kalács tetejét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 40 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

100 g kalács átlagos tápértéke:
178 kcal, 3,3 g zsír, 45,6 g szénhidrát, amelyből poliolok 14,6 g, 4,3 g rost, 4,6 g fehérje

100 g kalács átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 31 g

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok! :)

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

https://edenpremium.wscdev.hu/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5f900be806b76.jpg
https://edenpremium.wscdev.hu/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5f900abf6b4cf.jpg
Product added to wishlist
Product added to compare.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.