Ekler fánk

Ezeket a fánkcsodákat mindig csak nézegettem a cukrászdák üvegfalai mögött, de valahogy nem fogtak meg, így sosem kóstoltam. Most bezzeg, hogy nem lehet, bármilyen édességet befalnék, már nem létezik olyan, hogy kevésbé kedvelem süti. Farsang közeledtével ihletődtem meg az ekler fánk iránt. Igen, tudom, hogy eredetileg égetett tésztából készült, de most nem szerettem volna annyira zsírosra készíteni, így ez egy könnyedebb verziója az eredetinek.

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 100 g víz
  • 18 g Eden Premium eritrit
  • 100 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék

A töltelékhez:

  • 100 g kókuszkrém
  • csipet Eden Premium stevia por
  • 1 g Eden Premium kojac liszt

A tetejére:

  • 8 g mindenmentes étcsokoládé
  • 4 g Eden Premium kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a fánk hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Addig keverjük össze gépi habverővel a krém hozzávalóit. A tésztát nyújtsuk ki száraz felületen 0,5-1 cm vastagságúra és babapiskóta formával szaggassuk ki. Nekem 8 darab lett, ebből pedig 4 pár fánk. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsin süssük készre 15 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint langyosra hűltek a fánkok felére habzsákból nyomjuk rá a tölteléket, tegyünk rájuk még egy-egy fánkot. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze és csorgassuk a fánkokra.

1 pár fánk átlagos tápértéke:

161 kcal, 8,2 g zsír, 26,7 g szénhidrát amelyből poliolok 5,3 g, 3,1 g rost, 2,7 g fehérje

1 pár fánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

ekler fánk

Jó étvágyat kívánok!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

https://edenpremium.wscdev.hu/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5f900be806b76.jpg
https://edenpremium.wscdev.hu/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5f900abf6b4cf.jpg
Product added to wishlist
Product added to compare.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.